Jáhly tak trochu po čínsku

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

250 g jahel
cibule
pórek
5 stroužků česneku
čerstvá paprika
4 rajčata
kousek řapíkatého celeru
mražená zeleninová směs na čínu
4 lžíce sojové omáčky
kořenící směs na čínu

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly 2-3x spaříme vřelou vodou, propláchneme a vaříme ve vodě v poměru 1:3, asi 15 minut. Propláchneme studenou vodou.

  2. V kastrole osmažíme na olivovém oleji cibulku, přidáme pórek, česnek nakrájený na tenké plátky, papriku, rajčata, řapíkatý celer a víc jako půl sáčku mražené zeleninové směsi na čínu.

  3. Na plném plameni restujeme, přidáme sojovou omáčku dle chuti, kořenící směs na čínu. Je to rychlé, přimícháme uvařené jáhly a osolíme.

  4. Pokud chceme s kuřecím masem, můžeme přidat na nudličky nakrájené, ochucené a orestované.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!