Houbový guláš s masem a zeleninou
Recepty, HoubySuroviny
- kousek vepřového masa (asi 200 g nebo více)
- olej
- malý kousek špeku
- cibule
- sůl
- pepř
- 2 lžičky sladké papriky
- čerstvé tvrdší houby
- gulášové koření
- 2-3 stroužky česneku
- masový nebo zeleninový vývar
- hotová jíška
- zelenina (např. paprikový lusk, fazolky, kostičky mladé cukety, plechovka fazolí, oloupaná rajčata apod.)
Postup Houbový guláš s masem a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Na oleji a kousku špeku (špíček je tam pro vůni, lze vynechat) osmahneme středně velkou cibuli dorůžova, přidáme na kostky nakrájené maso, mírně opečeme, osolíme, opepříme a zasypeme sladkou paprikou, zpěníme. Zamícháme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem.
V druhém kastrolku mírně podusíme houby nakrájené na větší kostky (nejlépe jen trochu podlité vodou), zasypeme gulášovým kořením a odstavíme. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu houby, prolisovaný česnek, necháme chvíli společně dusit a zahustíme hotovou jíškou. Přidáme na nudličky pokrájený paprikový lusk nebo konzervu bílých fazolí, zelené fazolky a pod., podle možností. Chvilku společně povaříme.
Zeleninu lze vynechat, ale se zeleninkou je to lepší a pestřejší. Podáváme s bramborami, těstovinami, rýží - prostě co má kdo rád.