Houbový guláš s masem a zeleninou

Recepty, Houby

Suroviny

kousek vepřového masa (asi 200 g nebo více)
olej
malý kousek špeku
cibule
sůl
pepř
2 lžičky sladké papriky
čerstvé tvrdší houby
gulášové koření
2-3 stroužky česneku
masový nebo zeleninový vývar
hotová jíška
zelenina (např. paprikový lusk, fazolky, kostičky mladé cukety, plechovka fazolí, oloupaná rajčata apod.)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji a kousku špeku (špíček je tam pro vůni, lze vynechat) osmahneme středně velkou cibuli dorůžova, přidáme na kostky nakrájené maso, mírně opečeme, osolíme, opepříme a zasypeme sladkou paprikou, zpěníme. Zamícháme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem.

  2. V druhém kastrolku mírně podusíme houby nakrájené na větší kostky (nejlépe jen trochu podlité vodou), zasypeme gulášovým kořením a odstavíme. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu houby, prolisovaný česnek, necháme chvíli společně dusit a zahustíme hotovou jíškou. Přidáme na nudličky pokrájený paprikový lusk nebo konzervu bílých fazolí, zelené fazolky a pod., podle možností. Chvilku společně povaříme.

  3. Zeleninu lze vynechat, ale se zeleninkou je to lepší a pestřejší. Podáváme s bramborami, těstovinami, rýží - prostě co má kdo rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!