Fazolky se smetanou, olivami, sušenými rajčátky a Štíhlými nudlemi
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 200 g zelených fazolek krátce povařených v osolené vodě
- 1 balení Šmakounovy Štíhlé nudle
- 2 lžíce sušených rajčat v oleji naložených
- 1 lžíce černých oliv pokrájených na čtvrtky
- 200 ml smetany na vaření
- 2 lžičky sušeného česneku
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- špetka sušené bazalky
- 2-3 lžíce olivového oleje
- případně strouhaný sýr na závěr
Postup Fazolky se smetanou, olivami, sušenými rajčátky a Štíhlými nudlemi
Postup přípravy receptu
-
Fazolky opečeme na oleji, přidáme Štíhlé nudle a lehce oresujeme, dokud nezezlátnou.
Přidáme sušená rajčátka, smetanu, sušený česnek, špetku bazalky, sůl a pepř.
Krátce povaříme, až se smetana z větší části vstřebá, a odstavíme.
Nakonec přidáme olivy.
Ihned podáváme - kdo má rád sýr, může jím směs na talíři posypat. Olivy mají poměrně výraznou chuť, proto pokud je nemusíte, můžete je ve směsi zcela vynechat.