Banánové lívanečky bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

75 g Doves Farm plain white (samokypřící směsi)
1 velký zralý banán (asi 100 g čisté váhy)
75-90 ml rostlinného mléka
1 lžička cukru
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zralý banán (musí mít hnědé tečky) rozmačkáme vidličkou na hladkou kašičku. Tu smícháme s moukou a cukrem a po částech přiléváme mléko a vymícháme lívancové těsto. Množství mléka závisí na velikosti a zralosti banánu. Těsto necháme 10 minut odpočinout.

  2. Poté rozehřejme kvalitní nepřilnavou pánev, vytřeme ji malým množstvím oleje a smažíme menší lívanečky. Podáváme je nejlépe teplé, s oblíbeným džemem, čerstvým ovocem nebo jen skořicovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!