Banánové lívanečky bez lepku, mléka a vajec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 75 g Doves Farm plain white (samokypřící směsi)
- 1 velký zralý banán (asi 100 g čisté váhy)
- 75-90 ml rostlinného mléka
- 1 lžička cukru
- olej na smažení
Postup Banánové lívanečky bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Zralý banán (musí mít hnědé tečky) rozmačkáme vidličkou na hladkou kašičku. Tu smícháme s moukou a cukrem a po částech přiléváme mléko a vymícháme lívancové těsto. Množství mléka závisí na velikosti a zralosti banánu. Těsto necháme 10 minut odpočinout.
Poté rozehřejme kvalitní nepřilnavou pánev, vytřeme ji malým množstvím oleje a smažíme menší lívanečky. Podáváme je nejlépe teplé, s oblíbeným džemem, čerstvým ovocem nebo jen skořicovým cukrem.