Zapékané brambory s Hermelínem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
2x Hermelín nebo Camembert
muškátový oříšek nebo květ
mletý pepř
3,5 dcl mléka
mletý kmín
2 střední cibule
10 dkg uzeniny (nejlépe domácí uzené slaniny)
2 lžíce strouhanky
sůl
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce (nerozvařit moc!), oloupeme a vychladlé nastrouháme na hrubo do mísy. Zalijeme je vlažným mlékem, okořeníme muškátovým oříškem, osolíme, opepříme a promícháme. Dáme na vymaštěný plech a v předehřáté troubě na cca 220°C zapečeme 10 minut.

  2. Camembert nakrájíme na kousky, které pak snáze rozetřeme vidličkou, přidáme asi 1/2 lžičky mletého kmínu, pepř a pokrájenou a na tuku osmaženou cibuli (do zlatova). Touto směsí silně potřeme zapečené brambory, povrch posypeme kostičkami uzeniny a jemně prosátou strouhankou a ještě asi 10 minut zapékáme. Hotový pokrm podáváme posypaný petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!