Višňovo - čokoládové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto
6 vajec
6 PL moučkového cukru
6 PL oleje
6 PL teplé voda
6 PL polohrubé mouka
1/2 sáčku prášku do pečiva
2 PL kakaa
Tvarohová náplň
500 g tučného tvarohu ve vaničce
3 PL moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
Višňová náplň
3 PL kukuřičného škrobu
3 PL cukru krupice
600 g višňový kompot
Pařížský krém
200 ml smetany ke šlehání
200 g hořké čokolády
100 - 150 g moučkového cukru (jak chcete aby byl moučník sladký)
15o g másla

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme těsto. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny - čím více bílá, tím lepší. Pak postupně všleháváme vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.

  2. Těsto nalijeme na plech s vysokým okrajem, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 175°C cca 30 minut - zkoušíme špejlí. Necháme vychladnout.

  3. Zatím co nám korpus chladne, připravíme si náplně.

  4. Višňová: Sklenici vypeckovaných višní vylijeme i se šťávou do hrnce, přidáme cukr a škrob. Ponorným mixerem projedeme tak jak chceme mít v náplni velké kousky ovoce. Přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí.

  5. Pařížská: V hrnci zahříváme smetanu, rozlámeme si do ní čokoládu a necháme za stálého míchání rozpustit. Vypneme a necháme zchladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Po vychladnutí všleháme čokoládový krém.

  6. Tvarohová: Tvaroh vyšleháme s oběma cukry dohladka.

  7. Na vychladlý korpus natřeme nejdříve tvarohovou náplň a uhladíme. Pak višňovou a uhladíme a nakonec pařížskou a uhladíme.

  8. Nakonec nastrouháme čokoládu a dáme vychladit do lednice - nejlépe přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!