Piškotová bublanina s višněmi a višňovou omáčkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 5 lžic horké vody
- 200 g cukru
- 200 g hrubé mouky + na obalení višní
- 1/2 prášku do pečiva
- sklenice kompotovaných višní
- lžička solamylu na omáčku
- Na ozdobu:
- šlehačka
- pikao v tubě
Postup Piškotová bublanina s višněmi a višňovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Žloutky zalijeme vřelou vodou a šleháme je do pěny. Pak přidáme dvě třetiny odváženého cukru a šleháme, až pěna přechází v hustší krém.
Zvlášť ušleháme pevný sníh z bílků, do kterého zašleháme zbylý cukr.
Do žloutkové pěny přidáváme po lžicích mouku, do které jsme prosáli kypřící prášek, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Okapané višně obalíme v hrubé mouce a přidáme do těsta. Obalené v mouce neklesnou až na dno. Trochu višní si necháme na ozdobu.
Šťávu vlijeme do kastrůlku. V trošce šťávy dobře rozmícháme solamyl a vlijeme do šťávy, kterou za stálého míchání zahříváme do zhoustnutí.
Bublaninu podáváme samotnou nebo s omáčkou. Ozdobíme ušlehanou šlehačkou, pikaem a višní.