Piškotová bublanina s višněmi a višňovou omáčkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
5 lžic horké vody
200 g cukru
200 g hrubé mouky + na obalení višní
1/2 prášku do pečiva
sklenice kompotovaných višní
lžička solamylu na omáčku
Na ozdobu:
šlehačka
pikao v tubě

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky zalijeme vřelou vodou a šleháme je do pěny. Pak přidáme dvě třetiny odváženého cukru a šleháme, až pěna přechází v hustší krém.

  2. Zvlášť ušleháme pevný sníh z bílků, do kterého zašleháme zbylý cukr.

  3. Do žloutkové pěny přidáváme po lžicích mouku, do které jsme prosáli kypřící prášek, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Okapané višně obalíme v hrubé mouce a přidáme do těsta. Obalené v mouce neklesnou až na dno. Trochu višní si necháme na ozdobu.

  4. Šťávu vlijeme do kastrůlku. V trošce šťávy dobře rozmícháme solamyl a vlijeme do šťávy, kterou za stálého míchání zahříváme do zhoustnutí.

  5. Bublaninu podáváme samotnou nebo s omáčkou. Ozdobíme ušlehanou šlehačkou, pikaem a višní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!