Vinná klobása s hrubozrnnou hořčicí a strouhanými bramborami
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 500 g vinné klobásy
- 6 větších brambor
- 5 lžic kysané smetany
- 3 lžičky hrubozrnné hořčice
- čerstvě mletý pepř
- 2 cibule nakrájené na plátky
- sůl
- 2 lžíce oleje
Postup Vinná klobása s hrubozrnnou hořčicí a strouhanými bramborami
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory nahrubo nastrouháme, smícháme se solí (solíme podle chuti) a rozprostřeme do olejem lehce pomaštěného pekáčku. Navrch položíme plátky cibule.
Zapékáme asi 20 minut při teplotě 190°C.
Pak vyjmeme z trouby a na cibuli položíme vinnou klobásu.
V misce smícháme kysanou smetanu s hořčicí, osolíme a opepříme.
Směs rozetřeme na klobásu a zapékáme v troubě při 180°C asi 20 - 30 minut. Ke konci můžeme pustit vrchní gril.