Pečené hovězí na cibuli

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

750 g hovězího zadního maso
3-4 větší cibule
olej nebo sádlo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso v celku osolíme a opepříme asi 1/2 hodiny předvaříme (já předvářím v papiňáku).

  2. Mezitím orestujeme na hrubo nakrájenou cibuli na sádle či oleji do zlatova.

  3. Předvařené maso nakrájíme na plátky, dosolíme dle chuti a naskládáme na dno pekáčku. Maso překryjeme orestovanou cibulí a zalijeme vývarem z masa, aby bylo vše téměř ponořené a dáme na cca 30 - 45 minut péct na 200 stupňů, dokud nezůstane vypečený sůsek (vypečeme asi polovinu tekutiny).

  4. Maso kontrolujeme a v případě potřeby podléváme vývarem.

  5. Podáváme nejlépe s domácím houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!