Záhorácký závitek
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové kýty (může být i krkovička)
- 5 cibulí
- 1 lžička sušené papriky
- 4 stroužky česneku
- anglická slanina
- kysané zelí
Postup Záhorácký závitek
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme a opepříme.
Na každý plátek masa položíme stroužek česneku nakrájený na plátky, plátky anglické slaniny a navrch navrstvíme kopeček kysaného zelí.
Zavineme a spíchneme jehlou nebo ovážeme nití.
Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji orestujeme dozlatova. Zasypeme lžičkou sladké papriky, hned přidáme závitky a prudce je osmahneme ze všech stran, podlijeme vývarem tak, aby bylo maso ze tříčtvrtin potopené.
Přiklopíme pokličkou a dusíme cca 40 minut. V papiňáku 30 minut.
Poté závitky vyjmeme a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Lze i přecedit a zahustit 3 lžícemi hladké mouky rozmíchanými ve 150 ml vody.
Já mixuji dohladka, cibule omáčku skvěle zahustí.
Závitky vrátíme zpět do omáčky a prohřejeme. U nás máme rádi s bramborem, ale hodí se i bramborový knedlík.