Záhorácký závitek

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové kýty (může být i krkovička)
5 cibulí
1 lžička sušené papriky
4 stroužky česneku
anglická slanina
kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Na každý plátek masa položíme stroužek česneku nakrájený na plátky, plátky anglické slaniny a navrch navrstvíme kopeček kysaného zelí.

  3. Zavineme a spíchneme jehlou nebo ovážeme nití.

  4. Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji orestujeme dozlatova. Zasypeme lžičkou sladké papriky, hned přidáme závitky a prudce je osmahneme ze všech stran, podlijeme vývarem tak, aby bylo maso ze tříčtvrtin potopené.

  5. Přiklopíme pokličkou a dusíme cca 40 minut. V papiňáku 30 minut.

  6. Poté závitky vyjmeme a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Lze i přecedit a zahustit 3 lžícemi hladké mouky rozmíchanými ve 150 ml vody.

  7. Já mixuji dohladka, cibule omáčku skvěle zahustí.

  8. Závitky vrátíme zpět do omáčky a prohřejeme. U nás máme rádi s bramborem, ale hodí se i bramborový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!