Bramborová kroketa se šunkou (bezlepkové)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

400 g brambor
200 g plátkového sýra
200 g šunkového salámu v celku
špetka soli
100 ml mléka
100 g másla
1 vejce
2 lžíce bezlepkové mouky
kukuřičná strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a v osolené vodě je vaříme. Když jsou uvařené, smícháme je s horkým mlékem a máslem a vyšleháme kaši.

  2. Připravíme si potravinovou fólii a položíme na ní 2 plátky sýra. Na sýr rozložíme hotovou bramborovou kaši a rovnoměrně ji rozetřeme po ploše sýra.

  3. Na střed kaše poklademe nakrájené kusy šunky. Takto připravený plát pomocí fólie zavineme do rovnoměrného válečku. Ten dáme zhruba na 20 minut ztuhnout do lednice. Takto postupujeme dále až do vyčerpání všech surovin.

  4. Mezitím si připravíme těstíčko na obalování: v misce smícháme vejce, mouku, sůl a dvě lžíce mléka. Válečky obalíme v těstíčku a potom ve strouhance. Smažíme na oleji dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!