Třešňový moučník s tvarohovo - lučinovou polevou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g třešní
- 120 g třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- šťáva z jednoho citronu
- 4 vejce
- 70 g změklého másla
- 180 g polohrubé mouky
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
- špetka soli
- 150 ml mléka
- 1 PL Malibu (nebo rumu)
- máslo
- mouka na vymazání a vysypání formy
- Na polevu:
- 120 g měkkého tvarohu
- 120 g domácí lučiny nebo vaničkové lučiny
- 100 g moučkového cukru
- třešně na ozdobu
- 1 červená dortová želatina
Postup Třešňový moučník s tvarohovo - lučinovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Dortovou formu formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně přidáme vejce, šťávu z citronu, špetku soli a polohrubou mouky, promíchanou s práškem do pečiva, mléko a lžíci Malibu. Nakonec do těsta vmícháme třešně obalené v mouce.
Ve formě pečeme cca 35- 40 minut na 170 stupňů. Zkoušíme špejlí.
Tvaroh a lučinu smícháme s cukrem a vyšleháme. Vzniklou polevou potřeme vychladlý dortík, poklademe třešněmi a necháme ztuhnout.
Připravíme si dortovou červenou želatinu podle návodu a nakonec způsobem cika cak potřeme vlažnou želatinou dortík s polevou a třešněmi. Dáme do chladu. Zdobíme šlehačkou apod.