Záhorácký paprikáš
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g vepřového plece
- olej
- 150 g cibule
- 10 g mleté papriky
- 4 dl vody
- 20 g sušených hub
- sůl
- 400 g hlávkového zelí
- cukr
- citronová šťáva
- 250 g smetany
- 40 g hladké mouky
Postup Záhorácký paprikáš
Postup přípravy receptu
-
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme, přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, zalijeme vodou, přidáme rozsekané a předem namočené houby, sůl a dusíme do poloměkka.
Přidáme nakrájené zelí, trochu cukru a citronové šťávy a dusíme doměkka.
Před dokončením zalijeme smetanou s rozkvedlanou moukou a povaříme.
Dochutíme a podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.