Záhorácký paprikáš

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g vepřového plece
olej
150 g cibule
10 g mleté papriky
4 dl vody
20 g sušených hub
sůl
400 g hlávkového zelí
cukr
citronová šťáva
250 g smetany
40 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme, přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, zalijeme vodou, přidáme rozsekané a předem namočené houby, sůl a dusíme do poloměkka.

  2. Přidáme nakrájené zelí, trochu cukru a citronové šťávy a dusíme doměkka.

  3. Před dokončením zalijeme smetanou s rozkvedlanou moukou a povaříme.

  4. Dochutíme a podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!