Brambory
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto na bufflery:
- 65 g cukr krystal
- 115 g hladká mouka
- 3 vejce(90 g žloutky+150 g bílky)
- voda
- Krém:
- 1 máslo (250 g)
- 500 ml mléko
- 2x vanilkový puding
- kakao
- cukr dle chuti
- Na zdobení:
- potahovací hmota K2 nebo domácí falešný marcipán
- kakao
Postup Brambory
Postup přípravy receptu
-
Nejprve ušleháme tuhý sníh z bílků a cukru. Žloutky smícháme s vodou, stačí 2 polévkové lžíce a přimícháme 2 polévkové lžíce mouky. Žloutkovou směs opatrně vmícháme do sněhu a postupně přidáváme zbytek mouky. Těsto lehce obracíme, aby sníh nespadl.
Na plech vyložený pečícím papírem klademe lžičkou hromádky těsta a snažíme se tvarovat do bochánků. Raději malé, ale vysoké. Těsto se při pečení mírně rozjede, klademe od sebe v dostatečném rozestupu. Pečeme na 180 stupňů při OTEVŘENÉ TROUBĚ!!! dokud nezezlátnou. Málo upečený buffler se uprostřed propadne.
Na krém si uvaříme hustý puding a do horkého zašleháme změklé máslo. Cukr a kakao každý dle chuti.
Upečené a vychladlé bufflery spojíme kakaovým krémem tak, abychom dostali kouli - bramboru. Alespoň na hodinu dáme vychladit.
Potahovací hmotu nebo falešný marcipán rozválíme na tenoučký plát a vychlazené brambory jím potahujeme. Brambory řádně vyválíme v kakau a klademe marcipánovým švem dolů do papírových cukrářských košíčků.