Dušené kysané zelí s celerem a pomalenou krkovicí

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

sklenice kysaného zelí (670 g)
200 g syrového celeru
100 g uzeného špeku
1 větší brambora
1 velká cibule
2 lžíce oleje
sůl
kmín
cukr
---
4 hrubší plátky krkovice
2 velké cibule
6 stroužků česneku
2 lžíce hořčice
1 lžíce sádla
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na dno hrnce dáme sádlo, polovinu cibule a česneku nakrájeného na plátky. Posypeme kmínem a zasypeme zbytkem cibule a česneku. Podlijeme jen asi deci vody a pomalý hrnec zapneme na 1. stupeň na 4 hodiny.

  2. Na zelí nakrájíme cibuli a špek na kousky, celer nastrouháme nahrubo. V hrnci na oleji orestujeme celer a přidáme překrájené zelí i s nálevem. Přidáme jemně nastrouhanou bramboru, kmín a vaříme doměkka.

  3. Mezitím vyškvaříme špek a přihodíme cibuli. Společně opékáme dozlatova. Do uvařeného zelí přidáme špek s cibulí a dochutíme solí, cukrem a pepřem. Podáváme s plátky měkkého masa a bramborami nebo knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!