Dušené kysané zelí s celerem a pomalenou krkovicí
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- sklenice kysaného zelí (670 g)
- 200 g syrového celeru
- 100 g uzeného špeku
- 1 větší brambora
- 1 velká cibule
- 2 lžíce oleje
- sůl
- kmín
- cukr
- ---
- 4 hrubší plátky krkovice
- 2 velké cibule
- 6 stroužků česneku
- 2 lžíce hořčice
- 1 lžíce sádla
- sůl
- pepř
- kmín
Postup Dušené kysané zelí s celerem a pomalenou krkovicí
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na dno hrnce dáme sádlo, polovinu cibule a česneku nakrájeného na plátky. Posypeme kmínem a zasypeme zbytkem cibule a česneku. Podlijeme jen asi deci vody a pomalý hrnec zapneme na 1. stupeň na 4 hodiny.
Na zelí nakrájíme cibuli a špek na kousky, celer nastrouháme nahrubo. V hrnci na oleji orestujeme celer a přidáme překrájené zelí i s nálevem. Přidáme jemně nastrouhanou bramboru, kmín a vaříme doměkka.
Mezitím vyškvaříme špek a přihodíme cibuli. Společně opékáme dozlatova. Do uvařeného zelí přidáme špek s cibulí a dochutíme solí, cukrem a pepřem. Podáváme s plátky měkkého masa a bramborami nebo knedlíky.