Tvarohový koláč s hroznovým vínem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 vejce
- 150 g změklého másla
- 500 g polohrubé mouky
- 1 sáček prášku do pečiva
- 200 g moučkového cukru
- 1 lžíce nastrouhané kůry z chemicky neošetřeného citronu
- asi 350 ml mléka
- 1 lžíce rumu
- tuk
- hrubá mouka na plech
- 500 g bezpeckatého hroznového vína (bílého i modrého)
Postup Tvarohový koláč s hroznovým vínem
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh, vejce a máslo vyšleháme dohladka. Do tvarohové hmoty vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva a cukrem, kůru, mléko a rum. Plech vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do něj rozetřeme.
Kuličky vína omyjeme, osušíme a rozprostřeme je na těsto. Tvarohový koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 30 minut. Poté ho necháme zchladnout, nakrájíme na řezy a podáváme.