Tvarohový koláč s hroznovým vínem

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g měkkého tvarohu
1 vejce
150 g změklého másla
500 g polohrubé mouky
1 sáček prášku do pečiva
200 g moučkového cukru
1 lžíce nastrouhané kůry z chemicky neošetřeného citronu
asi 350 ml mléka
1 lžíce rumu
tuk
hrubá mouka na plech
500 g bezpeckatého hroznového vína (bílého i modrého)

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh, vejce a máslo vyšleháme dohladka. Do tvarohové hmoty vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva a cukrem, kůru, mléko a rum. Plech vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do něj rozetřeme.

  2. Kuličky vína omyjeme, osušíme a rozprostřeme je na těsto. Tvarohový koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 30 minut. Poté ho necháme zchladnout, nakrájíme na řezy a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!