Špaldová bábovka s mákem a vlašskými ořechy

Recepty, Moučníky

Suroviny

270 g špaldová celozrnná hladká mouka
90 g cukr krupice
20 g Vanilkový cukr
350 ml Čerstvé Bio plnotučné mléko
125 ml Olivový olej vhodný pro teplenou úpravu
3 Vejce
150 g Vlašské ořechy
65 g mák mletý
2 velké zralé banány
18 g Kypřící prášek bez fosfátů
Tuk na vymazání formy
Hrubá mouka na vysypání formy
Glukopur (hroznový cukr na posypání hotové bábovky)

Postup přípravy receptu

  1. Do malého kastrůlku dáme mák s vanilkovým cukrem a zalijeme 100 ml mléka. Přivedeme k varu a za stálého míchání prohříváme přibližně 3 minuty, poté odstavíme z tepla.

  2. Banány si nakrájíme na kolečka a rozmixujeme (pokud nemáte mixér, stačí banány rozmačkat vidličkou).

  3. Všechny suroviny dáme do velké mísy a společně rozmícháme vařečkou nebo ručním šlehačem.

  4. Zapneme si troubu a mezitím, než se nám rozehřeje, si tukem vymažeme a strouhankou vysypeme formu na bábovku.

  5. Pečeme 30-40 minut při 180-200°C (plynová trouba stupeň 3-4).

  6. Po vychladnutí bábovku vyklopíme z formy a posypeme hroznovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!