Zdravá kokosová roláda
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 200 g datlí nebo datlové pasty
- 100 g tsampy
- špetka mleté skořice
- 1 lžíce (cca 10 g) zlatého lněného semínka
- Kokosová náplň:
- 100 g strouhaného kokosu
- 100 g tučného kokosového mléka
- 50 g kokosového oleje
- 50 g světlého medu nebo tekutého sladidla
Postup Zdravá kokosová roláda
Postup přípravy receptu
-
Ingredience na těsto společně rozmixujte na jemnou směs a poté přendejte do mísy.
Přidejte podle potřeby pár lžic vody a vypracujte soudružné, lehce lepivé těsto.
Mezi dvěma pečícími papíry rozválejte těsto na plát silný přibližně 5 mm a ořízněte ho do tvaru obdélníku.
Ingredience na nápň smíchejte v míse a poté rovnoměrně navrstvěte na vyválený těstový plát.
Pomocí spodního pečícího papíru začněte opatrně od kratší strany těsto rolovat.
Roládu nechte zabalenou v pečícím papíru a dejte ji na hodinu ztuhnout do lednice.
Poté ji nakrájejte na centimetrové plátky.