Brynzové rohlíčky pro nečekanou návštěvu

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

300 g hladké mouky
100 g brynzy
80 ml oleje
80-100 ml mléka
1/2 prášku do pečiva
sůl (opatrně)
Dále:
lžíce másla
1-2 stroužky prolisovaného česneku
kmín nebo mák

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto spojíme a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Máslo rozpustíme a přidáme česnek.

  2. Těsto rozdělíme na dva kousky. Každý vyválíme do kruhu a potřeme česnekovým máslem. Rozdělíme na osm výsečí.

  3. Každý kousek stočíme od širší strany. Ukládáme na plech s pečícím papírem. Lehce potřeme máslem (rozšlehaným vejcem) a posypeme kmínem.

  4. Pečeme na 200 st. asi 20 minut do růžova. Ještě horké jemně potřeme zbylým máslem. Nejlepší jsou ještě teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!