Brynzové kuřecí kousky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 125 g brynzy
- 50-70 g libové slaniny (měla jsem česnekovou)
- 100 ml smetany
- 1 cibule
- 1 mrkev
- hrst mraženého hrášku
- kousek másla
- cca 1/2 hrnku vývaru
- jarní cibulka zelená část
- pár lístku šalvěje (podle chuti, nemusí být)
- sůl
- pepř
Postup Brynzové kuřecí kousky
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme na hrubo.
Slaninu opečeme na kousku másla a přidáme cibuli. Po zpěnění přihodíme mrkev a po chvíli maso, které necháme zatáhnout.
Podlijeme vývarem, přidáme šalvěj, osolíme a dusíme cca 10-15 minut. Nadrobíme brynzu a necháme rozpustit. Přilijeme smetanu, vsypeme hrášek a krátce povaříme.
Omáčka by měla být hustá tak akorát, komu se bude zdát řídká, přidá lžičku hladké mouky, rozmíchané v trošce vody a ještě povaříme.
Omáčku dochutíme pepřem a nakrájenou zelenou cibulkou. Podáváme s těstovinami, špagetami, klidně i s brambory nebo rýží.