Brynzové kuřecí kousky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
125 g brynzy
50-70 g libové slaniny (měla jsem česnekovou)
100 ml smetany
1 cibule
1 mrkev
hrst mraženého hrášku
kousek másla
cca 1/2 hrnku vývaru
jarní cibulka zelená část
pár lístku šalvěje (podle chuti, nemusí být)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme na hrubo.

  2. Slaninu opečeme na kousku másla a přidáme cibuli. Po zpěnění přihodíme mrkev a po chvíli maso, které necháme zatáhnout.

  3. Podlijeme vývarem, přidáme šalvěj, osolíme a dusíme cca 10-15 minut. Nadrobíme brynzu a necháme rozpustit. Přilijeme smetanu, vsypeme hrášek a krátce povaříme.

  4. Omáčka by měla být hustá tak akorát, komu se bude zdát řídká, přidá lžičku hladké mouky, rozmíchané v trošce vody a ještě povaříme.

  5. Omáčku dochutíme pepřem a nakrájenou zelenou cibulkou. Podáváme s těstovinami, špagetami, klidně i s brambory nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!