Bramborová kaše s červenou čočkou
Recepty, PřílohySuroviny
- 1000 g brambor
- 120 g červené čočky
- 1 cibule
- 5 lžic másla
- 160 - 180 ml mléka
- mletý kmín
- sůl
- pepř
- petržel
- pažitka
Postup Bramborová kaše s červenou čočkou
Postup přípravy receptu
-
Čočku propereme a uvaříme doměkka a pak scedíme. Na 2 lžících másla opečeme drobně nakrájenou cibuli, pak vmícháme uvařenou čočku, osolíme, opepříme a necháme v teple.
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, dáme do vody, osolíme, přidáme kmín a uvaříme doměkka.
Slijeme vodu, přidáme zbylé máslo, brambory rozšťoucháme a za stálého přilévání horkého mléka vyšleháme na hladkou kaši.
Nakonec vmícháme čočku, petrželku a pažitku. Podle potřeby můžeme ještě dosolit.
Výborná je jako příloha k uzenému masu. Můžeme posypat osmaženou cibulkou.