Pochválený bramborový guláš
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuřecí ořez
- cibule
- 5 středních hlaviček žampiónů
- 2 řapíky celeru
- provensálské koření (v mlýnku od Kotány, jiné nám nechutná)
- kmín
- 4 nožičky debrecínské párky
- 5 - 6 velkých brambor
- 1/2 kostky masoxu
- sladká mletá paprika
- 2 PL zakysaná smetana
- kuřecí vývar
- olej
- hladká mouka
- křen
Postup Pochválený bramborový guláš
Postup přípravy receptu
-
Nejprve dáme vařit kuřecí droby (v papiňáku to trvá 15 minut).
Potom dáme na velkou pánev nakrájenou cibuli na měsíčky a opečeme do zlatova na oleji.
Přidáme nakrájený řapíkatý celer na kousky,žampiony nakrájené na plátky, kmín a debrecínské párky nakrájené na kolečka. Krátce opečeme.
Poté zasypeme lžící mleté papriky, zpěníme, přidáme nakrájené brambory a zalejeme cca 1 l vývaru.
Osolíme, přidáme půl kostky masoxu a docela dost provensálského koření, a dusíme pod poklicí doměkka.
Do hrníčku si dáme vrchovatou lžíci hladké mouky a s vývarem rozkvedláme.
Tuto zákletku nalijeme do bramborové směsi.
Přidáme 2 vrchovaté lžíce zakysané smetany a krátce povaříme. Můžeme přidat trochu vývaru, abychom docílili požadované hustoty.
Obereme vařený ořez a vmícháme do guláše. Na talíři sypeme strouhaným křenem a podáváme s chlebem.