Rybí filé v zelenině
Recepty, RybySuroviny
- 6 plátků rybího filé
- 100 g uzené slaniny
- 2 větší cibule
- 3 větší stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 plátek celeru
- 1/2 loupaných rajčat z konzervy + (polovina nálevu)
- 1 pórek bílá a zelená část
- 2 pl nasekané zelené petrželky
- 1 kl mleté sladké papriky
- 1 kl drceného kmínu
- 1 kl cukru krystal
- sůl
Postup Rybí filé v zelenině
Postup přípravy receptu
-
Nerozmrazené filé po obou stranách mírně osolíme, poprášíme paprikou a drceným kmínem.
Všechnu zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme na širší půlkolečka, česnek na plátky, mrkev a celer na široké nudličky, rajčata na čtvrtiny a pórek nakrájíme na širší kolečka.
Slaninu nakrájíme na 3cm dlouhé špalíčky a dáme ji do větší, hlubší rozehřáté pánve na 2minutky osmažit.
Přidáme cibuli a česnek a 4minuty zarestujeme. Takto orestovanou směs nahrneme na okraj pánve, vložíme okořeněné filety a 2minuty po obou stranách osmažíme.
Pak filety zasypeme veškerou zeleninou, kromě pórku, zalijeme šťávou(nálevem)z rajčat, přiklopíme pokličkou a 10minut na mírném plameni dusíme.
Poté přidáme nakrájený pórek a nasekanou zelenou petrželku a ještě 5 minut pod pokličkou doděláme. V závěru můžeme šťávu mírně cukrem osladit. Podáváme s bramborem.