Rybí filé v zelenině

Recepty, Ryby

Suroviny

6 plátků rybího filé
100 g uzené slaniny
2 větší cibule
3 větší stroužky česneku
2 mrkve
1 plátek celeru
1/2 loupaných rajčat z konzervy + (polovina nálevu)
1 pórek bílá a zelená část
2 pl nasekané zelené petrželky
1 kl mleté sladké papriky
1 kl drceného kmínu
1 kl cukru krystal
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nerozmrazené filé po obou stranách mírně osolíme, poprášíme paprikou a drceným kmínem.

  2. Všechnu zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme na širší půlkolečka, česnek na plátky, mrkev a celer na široké nudličky, rajčata na čtvrtiny a pórek nakrájíme na širší kolečka.

  3. Slaninu nakrájíme na 3cm dlouhé špalíčky a dáme ji do větší, hlubší rozehřáté pánve na 2minutky osmažit.

  4. Přidáme cibuli a česnek a 4minuty zarestujeme. Takto orestovanou směs nahrneme na okraj pánve, vložíme okořeněné filety a 2minuty po obou stranách osmažíme.

  5. Pak filety zasypeme veškerou zeleninou, kromě pórku, zalijeme šťávou(nálevem)z rajčat, přiklopíme pokličkou a 10minut na mírném plameni dusíme.

  6. Poté přidáme nakrájený pórek a nasekanou zelenou petrželku a ještě 5 minut pod pokličkou doděláme. V závěru můžeme šťávu mírně cukrem osladit. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!