Jablkové knedlíky od tetičky Labajky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

160g hrubé mouky
500g strouhaných jablek
kůra z půlky citrónu
půl lžičky skořice
1 vajíčko
strouhanka na zahuštení-podle potřeby a strouhanka na obalení knedlíků
moučkový cukr
máslo na polití

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme mouku a k ní nahrubo nastrouhaná jablka. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, skořici, zamícháme a necháme 2 hodiny nabobtnat. Potom přidáme vejce a tolik strouhanky, aby se z těsta daly tvarovat knedlíky o průměru cca 4-5 cm. Hotové kuličky ještě zlehka poválíme ve strouhance a vaříme je cca 5 minut. Hotové posypeme nasucho opraženou strouhankou, do které po opražení přidáme moučkový cukr a polijeme máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!