Tarhoňa ve smetanových vejcích se sýrem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

200 g tarhoni uvařené podle návodu (nebo zbylé od oběda)
1 pórek (bílá část)
1 stroužek česneku
100 g libové slaniny
3 vejce
4 lžíce smetany 33%
80-100 g strouhaného sýru
pažitka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájenou na kostičky opečeme. Přidáme pórek nakrájený na kolečka a po chvíli česnek pokrájený na plátky. Krátce orestujeme, přisypeme tarhoňu a společně prohřejeme.

  2. Vejce rozšleháme se smetanou, solí a polovinou sýru. Přilijeme k tarhoni, promícháme a po chvíli odstavíme. Směs by měla zůstat krémová.

  3. Nakonec vsypeme pažitku a dochutíme čerstvě mletým pepřem. Podáváme posypané zbylým sýrem a k tomu třeba kyselé okurky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!