Tarhoňa ve smetanových vejcích se sýrem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 200 g tarhoni uvařené podle návodu (nebo zbylé od oběda)
- 1 pórek (bílá část)
- 1 stroužek česneku
- 100 g libové slaniny
- 3 vejce
- 4 lžíce smetany 33%
- 80-100 g strouhaného sýru
- pažitka
- pepř
- sůl
Postup Tarhoňa ve smetanových vejcích se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájenou na kostičky opečeme. Přidáme pórek nakrájený na kolečka a po chvíli česnek pokrájený na plátky. Krátce orestujeme, přisypeme tarhoňu a společně prohřejeme.
Vejce rozšleháme se smetanou, solí a polovinou sýru. Přilijeme k tarhoni, promícháme a po chvíli odstavíme. Směs by měla zůstat krémová.
Nakonec vsypeme pažitku a dochutíme čerstvě mletým pepřem. Podáváme posypané zbylým sýrem a k tomu třeba kyselé okurky.