Kuřecí kousky ve smetanovo hořčičné omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g kuřecích prsních řízků
- 1 rajče
- 1 větší cibule
- 1 zelená paprika (já použila delší zelenou domácí)
- 200 ml smetany
- 5 lžic hořčice
- olej
- trocha vody
- mouka na zahuštění
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí kousky ve smetanovo hořčičné omáčce
Postup přípravy receptu
-
Do pánve dáme rozpálit trochu oleje. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Pak maso vložíme do rozpáleného oleje a opékáme z obou stran.
Mezitím nakrájíme cibuli na plátky, rajče na kostičky a papriku na nudličky. To vše přihodíme k masu, vše promícháme a vaříme, dokud zelenina nezměkne (asi 30 minut).
Když je zelenina i s masem měkká, přidáme celou smetanu, hořčici a za stálého míchání povaříme. Pokud se vám zdá že je omáčka moc hustá, přilijeme vodu tak, aby omáčky bylo dost. Mezitím stále mícháme.
Já omáčku ještě zahustila troškou mouky, abych zase neměla polívku. Moukou jsem naředila s trochou zchladlé omáčky do hrnečku a pak v omáčce povařila. Nakonec podle chuti můžeme ještě přisolit a připepřit.