Milánská omáčka k těstovinám se sýrem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 480 g mletého masa
- sůl
- pepř
- šálek vývaru z bujónové kostky
- olej
- cibule
- 5 lžic rajčatového pyré
- 2 malé stroužky česneku
- 1 celá zelená paprika zelená
Postup Milánská omáčka k těstovinám se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso v misce zalijeme 3 lžícemi vývaru, osolíme, opepříme a důkladně rozšleháme.
Na trošce oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ochucené maso, zprudka opékáme, pak snížíme teplotu a dusíme 30 minut. Pokud je třeba, mírně podléváme vývarem, až spotřebujeme celou dávkou.
Během dušení přidáme protlak a rozdrcený česnek. Koncem dušení vmícháme na proužky nakrájenou papriku a dusíme doměkka.
Dochutíme protlakem nebo kečupem, hustotu upravíme vývarem.