Milánská omáčka k těstovinám se sýrem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

480 g mletého masa
sůl
pepř
šálek vývaru z bujónové kostky
olej
cibule
5 lžic rajčatového pyré
2 malé stroužky česneku
1 celá zelená paprika zelená

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso v misce zalijeme 3 lžícemi vývaru, osolíme, opepříme a důkladně rozšleháme.

  2. Na trošce oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ochucené maso, zprudka opékáme, pak snížíme teplotu a dusíme 30 minut. Pokud je třeba, mírně podléváme vývarem, až spotřebujeme celou dávkou.

  3. Během dušení přidáme protlak a rozdrcený česnek. Koncem dušení vmícháme na proužky nakrájenou papriku a dusíme doměkka.

  4. Dochutíme protlakem nebo kečupem, hustotu upravíme vývarem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!