Lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 větší lilek
500 g mletého vepřového masa
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžička kari
1 lžička mleté papriky
1 lžička oregána
1 lžička zázvoru
trochu zeleného pepře
3 lžičky sójové omáčky
celerová nať
4 lžíce zakysané smetany
sůl
trošku oleje
3 plátky másla

Postup přípravy receptu

  1. Lilek si omyjeme, přepůlíme, vydlabeme a vevnitř osolíme.

  2. Na pánev si dáme olej, na něm necháme zpěnit nakrájenou cibuli, česnek na plátky, přidáme maso, které mícháme a smažíme.

  3. Po chvíli přidáme koření, kari, papriku, oregáno, zázvor, pepř a přidáme sójovou omáčku s pokrájenou celerovou natí, všechno promícháme a osolíme, 5 minut podusíme a dáme do vydlabaných půlek lilku. Pokud ho máme víc, můžeme dát mimo a při servírování dáme navrch lilku.

  4. Podlijeme 200 ml vody a dáme pod 1 plátek másla a navrch na maso 1 plátek másla, dáme péct do vyhřáté trouby na 200 st. tak 20-30 minut. Po 10 minutách zapečení navrch natřeme kysanou smetanu, na každou půlku rozetřené 2 lžíce a dopečeme. V pekáči se nám vytvoří pikantní šťáva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!