Vepřové ocásky na česneku a bílém víně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové ocásky
1 palička česneku
300 ml bílého vína
700 ml silného vývaru
čerstvý rozmarýn nebo naložený rozmarýn
hladká mouka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, poklademe větvičkami rozmarýnu a necháme den odležet. Troubu rozehřejeme na 160°C, do třetiny výšky masa podlijeme vývarem a trochou vína, pekáček přikryjeme alobalem a pečeme hodinu.

  2. Potom odkryjeme a další hodinu dopékáme dozlatova. Ke konci výrazně zvýšíme teplotu. Zbytek vývaru zahřejeme.

  3. Upečené maso uchováváme teplé a výpek zprudka vysmahneme na tuk.

  4. Zaprášíme dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme a zalijeme horkým zbytkem vývaru a vínem. Na mírné teplotě vaříme asi dvacet minut a doladíme pepřem, solí a případně špetkou cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!