Vepřové ocásky na česneku a bílém víně
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové ocásky
- 1 palička česneku
- 300 ml bílého vína
- 700 ml silného vývaru
- čerstvý rozmarýn nebo naložený rozmarýn
- hladká mouka
- pepř
- sůl
Postup Vepřové ocásky na česneku a bílém víně
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, poklademe větvičkami rozmarýnu a necháme den odležet. Troubu rozehřejeme na 160°C, do třetiny výšky masa podlijeme vývarem a trochou vína, pekáček přikryjeme alobalem a pečeme hodinu.
Potom odkryjeme a další hodinu dopékáme dozlatova. Ke konci výrazně zvýšíme teplotu. Zbytek vývaru zahřejeme.
Upečené maso uchováváme teplé a výpek zprudka vysmahneme na tuk.
Zaprášíme dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme a zalijeme horkým zbytkem vývaru a vínem. Na mírné teplotě vaříme asi dvacet minut a doladíme pepřem, solí a případně špetkou cukru.