Dýňový závin
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 listové těsto
- sezamová semínka
- 1 vejce na potření
- strouhanka
- Náplň:
- 700 g žluté dýně
- 250 ml kysané smetany
- 2 vejce
- sůl
- mletý bílý pepř
- bazalka
- pažitka
- 3 – 5 lžic hladké mouky
- 200 g strouhaného sýra
- 1 cibule
- olej
Postup Dýňový závin
Postup přípravy receptu
-
Dyňu nastrúhame.
Na troške oleja orestujeme narezanú cibuľu, pridáme nastrúhanú dyňu, osolíme, okoreníme a asi 10 minút podusíme. Necháme prechladnúť.
Potom vmiešame vajcia, sekanú bazalku a pažitku, smotanu, syr a premiešame. Pridáme múku a opäť premiešame (múky netreba veľa, plnka nemá byť hustá).
Cesto rozdelíme na polovicu (budú 2 záviny), každú vyvaľkáme,jemne posypeme lyžicou strúhanky, natrieme plnkou, stočíme. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a upečieme. Podávame teplé, ale závin je výborný aj studený.