Šneky s tofu
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Těsto:
- 400 g hladké mouky
- 200 g polohrubé mouky
- 80 ml oleje
- 3 dl mléka
- sůl
- 1 kostka droždí (42 g)
- Náplň:
- 360 g tofu s bazalkou (nebo bylinkové)
- 1 pórek
- 2 hrsti mražené maďarské zeleniny
- 2 lžíce oleje
- slunečnicová semínka
- 3 stroužky česneku
- sůl
- Na potření:
- vajíčko
- sezamová semínka
Postup Šneky s tofu
Postup přípravy receptu
-
Všetky prísady na cesto dobre vymiesime a cesto necháme vykysnúť.
Náplň: na oleji orestujeme na tenké kolieska narezaný pór, pridáme zeleninu, premiešame, kým zelenina nepovolí (cca 1 min, nie viac) a odstavíme.
Pridáme prelisovaný cesnak, semienka a nastrúhané tofu. Osolíme podľa chuti a jemne premiešame.
Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik asi 1 cm hrubý. Rozotrieme naň náplň a stočíme do rolády.
Roládu narežeme na kolieska asi 2 cm hrubé a poukladáme reznou stranou na vymastený pekáč. Necháme 20 min nakysnúť.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a upečieme pri 180°C dozlata.