Pečená párty šunka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1500 g šunky od kosti vcelku (s kůží)
hřebíček na zdobení - dle potřeby
2 PL švestkových povidel (nebo medu)
2 PL hořčice
1,5 PL olej
voda
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Šunku dáme na pařák do hluboké nádoby, přilijeme vroucí vodu tak, aby se voda nedotýkala masa a vaříme pomalu cca 60-70 minut.

  2. Potom šunku vyndáme a ostrým nožem nakrájíme kůži na malé kostičky. Povidla promícháme s hořčicí a olejem. Touto směsí polijeme připravenou šunku. Do kostiček pokrájené kůže zapíchneme hřebíček.

  3. Šunku dáme do předehřáté trouby, pokryjeme alobalem a pečeme doměkka. Hotovou šunku nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!