Vepřová játra na sádle s jalovcem, hořčicí a čerstvým fíkem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřových jater (cca 2 porce)
- 1 střední cibule
- 1 PL sádla
- 1 PL hořčice
- 10 kuliček jalovce
- 1 KL sojovky
- sůl
- pepř
- 1 čerstvý fík
- 1 stroužek česneku
Postup Vepřová játra na sádle s jalovcem, hořčicí a čerstvým fíkem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli i česnek oloupeme a nadrobno pokrájíme. Játra očistíme, zbavíme případných blanek a nakrájíme na plátky. Na pánev dáme rozpustit sádlo, přidáme cibuli s česnekem a osmahneme je mírně dozlatova.
Poté přidáme nakrájená játra a zprudka je osmahneme ze všech stran. Takto restovaná játra dáme bokem do mírně rozehřáté trouby,
Do výpeku přidáme sojovku, jalovec a mírně podlijeme (nejlépe vývarem), přidáme polovinu rozmačkaného fíku, sůl a pepř. Vše pečlivě promícháme, aby se nám vše rozpustilo v tuku. Asi deset minut provaříme, přidáme hořčici (ta nám šťávu zahustí), našprtaný česnek a na závěr propasírujeme přes sítko.