Vepřová játra na sádle s jalovcem, hořčicí a čerstvým fíkem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřových jater (cca 2 porce)
1 střední cibule
1 PL sádla
1 PL hořčice
10 kuliček jalovce
1 KL sojovky
sůl
pepř
1 čerstvý fík
1 stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli i česnek oloupeme a nadrobno pokrájíme. Játra očistíme, zbavíme případných blanek a nakrájíme na plátky. Na pánev dáme rozpustit sádlo, přidáme cibuli s česnekem a osmahneme je mírně dozlatova.

  2. Poté přidáme nakrájená játra a zprudka je osmahneme ze všech stran. Takto restovaná játra dáme bokem do mírně rozehřáté trouby,

  3. Do výpeku přidáme sojovku, jalovec a mírně podlijeme (nejlépe vývarem), přidáme polovinu rozmačkaného fíku, sůl a pepř. Vše pečlivě promícháme, aby se nám vše rozpustilo v tuku. Asi deset minut provaříme, přidáme hořčici (ta nám šťávu zahustí), našprtaný česnek a na závěr propasírujeme přes sítko.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!