Špagety s chutnou omáčkou z uzených stehen a hub
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 balíček špaget nebo jiné těstoviny Fetuccine, Pene
- 200 g hlívy ústřičné nebo jiné houby
- 2 menší uzená kuřecí stehna
- 1 malá cibulka
- 150-200 ml plnotučného mléka nebo smetany 12%
- 150 g gazdovské slaniny
- 2 tavené sýry
- strouhaný sýr - Parmezán
- 1 ČL nasekané bazalky
- vývar z kostí z uzených stehen
Postup Špagety s chutnou omáčkou z uzených stehen a hub
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si těstoviny a dáme vařit osolenou vodu.
Mezitím si připravíme omáčku. Nejdříve si orestujeme pokrájenou slaninku s cibulkou. Přidáme na kostičky pokrájenou hlívu ústřičnou a pokrájená uzená stehna, zbavená kůže,promícháme a přidáme kari, nebo houbové koření.Zalijeme trochou vývaru z kostí z uzených stehen a necháme vydusit houby doměkka.
Nakonec přilijeme mléko nebo smetanu,přidáme tavené sýry, pokrájenou bazalku a povaříme až bude sýr rozpuštěný.
Pokud se nám omáčka bude zdát řidká, tak počkáme ještě pár minutek mimo plotýnku, pak bude ta správná konzinstence na těstoviny.
Solíme, pepříme až na konec, někdy to ani není potřeba, protože sýry a uzené maso jsou někdy dostatečně slané.
Mezitím si do vařící vody dáme vařit těstoviny,abychom měli vše současně připravené.
Když jsou těstoviny uvařené, podáváme je s omáčkou a posypeme strouhaným sýrem nebo parmezánem a zdobíme dle každého.