Gratinované tymiánové brambory s podmáslím, smetanou a sýrem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 4 velké brambory
- 1 cibule
- 150 ml podmáslí
- 100 ml smetany ke šlehání
- strouhaný sýr - může být i uzený
- 2-3 snítky čerstvého tymiánu
- grilovací koření
- sůl
- pepř
Postup Gratinované tymiánové brambory s podmáslím, smetanou a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na cca 3 mm plátky a osolíme. Smetanu smícháme s podmáslím, lístky tymiánu a kořením.
Polovinu ochucené smetany nalijeme do mísy a brambory v ní vymáčíme. Začneme skládat jako já nebo vrstvíme na sebe. Vrstvu brambor, cibule a brambor.
Do zbytku smetany vmícháme sýr a brambory zalijeme. Přikryjeme a pečeme asi 30 minut, poté odkryté dopečeme na pěknou barvu. Hotové posypeme lístky tymiánu.