Sněhová žemlovka
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 5 tvrdších rohlíků
- 2 dcl mléka
- marmeláda
- povidla nebo džem podle vlastní chuti
- 3 bílky
- 120 g cukru
- skořicový cukr
- máslo na vymazání pekáčku a na polití
Postup Sněhová žemlovka
Postup přípravy receptu
-
Pekáček vymažeme máslem. Nachystáme si mléko a nakrájíme na tenké plátky rohlíky. Vyšleháme sníh se skořicovým a moučkovým cukrem a také si nachystáme marmeládu, džem, nebo povidla.
Kolečka rohlíků lehce omáčíme v mléce a dáme do máslem vymazaného pekáčku.
Rohlíky potřeme marmeládou a pak ušlehaným sněhem. Postup opakujeme, končíme sněhem.
Troubu vyhřejeme na cca 200°C a pekáček tak na 10 minut přikryjeme alobalem, aby se sníh nespálil. Pak během pečení alobal odstraníme. Pečeme asi 30 minut na 180°C.
Při podávání můžeme pocukrovat a přelít máslem.