Vepřový cibulák
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3/4 kg vepřová krkovice
- 3 hodně velké žluté cibule
- 2 hodně velké červené cibule
- 6-7 stroužků česneku
- libeček i silné stonky
- jalovec
- červená paprika
- kmín na dochucení
- trocha sójové omáčky
- worcester
- masový vývar
- tmavá jíška
Postup Vepřový cibulák
Postup přípravy receptu
-
Žlutou cibuli nakrájíme na silnější měsíčky a na másle trochu zesklovatíme, přidáme na kostky pokrájené maso, okořeníme a vložíme k masu silné stonky libečku a 3 stroužky česneku.
Dusíme doměkka, pak přidáme na měsíčky nakrájenou červenou cibuli, kterou podusíme jen tak, aby v jídle křupala a zbytek česneku.
Ve finále přimícháme hrst posekaného libečku, dochutíme a zahustíme. A kdo nemá cibule ještě pořád dost, může jídlo při servírování posypat syrovou.
Podáváme s knedlíky, těstovinami nebo s chlebem.