Kuřecí směs s cizrnou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g kuřecího masa (lze použít i krůtí nebo králičí)
- 120 g pórku
- sůl
- cca 2 lžičky kari, dle chuti
- 1 větší stroužek česneku
- 250 g cizrny - sterilované nebo vařené
- 1 lžíce chilli omáčky sladké
- sojová omáčka dle chuti
- 400 g loupaných rajčat
- olej
Postup Kuřecí směs s cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme dosklovata pokrájený pórek, přidáme na kostky pokrájené osolené kuřecí maso a za občasného promíchání ho osmažíme ze všech stran.
Přisypeme kari koření, nasekaný česnek a ještě krátce vše osmažíme. Přidáme sladkou chilli omáčku, přilijeme oloupaná pokrájená rajčata, dochutíme solí nebo sojovou omáčkou a dusíme cca 5 - 10 minut (dle velikosti masových kostek). Pokud byla rajčata hodně šťavnatá, vaříme bez poklice a přebytečnou šťávu necháme odpařit. Pokud jsme použili kyselejší rajčata, můžeme do směsi přidat maličko cukru. Vše dle vlastní chuti.
Nakonec do směsi přisypeme okapanou cizrnu, kterou necháme prohřát a můžeme podávat.
Podáváme s rýží, těstovinami, chlebem či pečivem. Dozdobíme pokrájeným pórkem.