Fenyklovo-mandlová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 menší cibule
- 2 velké bulvy fenyklu (nebo 3 menší)
- 2 stroužky česneku
- 600 ml zeleninového vývaru
- 2 polévkové lžíce namletých mandlí
- 100 ml smetany 33%
- sůl
- pepř
- kardamom
Postup Fenyklovo-mandlová polévka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme cibulku jen do zesklovatění. Pokrájíme fenykl na větší kusy (vlásky necháme na dozdobení) a přidáme k cibuli. Přidáme oloupaný česnek a přilijeme vývar.
Přiklopíme a zvolna vaříme do změknutí fenyklu (cca 20 minut). Přidáme namleté mandle a vše rozmixujeme dohladka. Dokořeníme špetkou kardamomu a podle chuti solí a pepřem. Odstavíme a vmícháme smetanu.