Rajčatová esence
Recepty, PolévkySuroviny
- 2,5 kg zralých masitých rajčat
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 šalotka
- 1/2 bulvy fenyklu
- 1 stroužek česneku
- 2 snítky tymiánu
- hrst bazalky
- 1 lžíce třtinového cukru
- 2 špetky kajenského pepře
- 5 kapek worcesterské omáčky
- 3 kapky tabasca
- 1 lžíce mořské soli
Postup Rajčatová esence
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nakrájíme nahrubo. Celer, šalotku, fenykl a česnek nadrobno. Tymián a bazalku posekáme.
Všechny suroviny smícháme, zakryjeme fólií a necháme 6 hodin marinovat.
Po odležení zlehka projedeme tyčovým mixerem - nesmí vzniknout kaše.
Přes mísu dáme plátno a připevníme. Do plátna vlijeme směs. V chladnu necháme samovolně vykapat - nemačkáme.
Vykapanou dužinu můžeme použít na přípravu čatní nebo pod maso.
Čirou esenci dáme vychladit a podáváme.