Čokoládové bonbony s brusinkami a višněmi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g hořké čokolády
- 25 g ztuženého tuku
- sušené brusinky
- sušené višně
- případně rum (nebo griotka)
Postup Čokoládové bonbony s brusinkami a višněmi
Postup přípravy receptu
-
Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a nakrájený tuk a vymícháme do hladké hmoty.
Brusinky a višně nakrájíme na drobné kousky a vmícháme je do rozpuštěné čokolády. Pokud chceme připravit opilé bonbony, můžeme sušené ovoce předem namočit na dvě hodiny do rumu či griotky.
Směs nalijeme do formiček na pralinky a necháme v chladu ztuhnout, nejlépe přes noc. Poté vytlačíme z formiček.
Skladujeme v chladu, ale raději ne v lednici, přílišným chladem se na povrchu vylučují očka kakaa a tuku a bonbony pak nevypadají hezky.