Čokoládové bonbony s brusinkami a višněmi

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g hořké čokolády
25 g ztuženého tuku
sušené brusinky
sušené višně
případně rum (nebo griotka)

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a nakrájený tuk a vymícháme do hladké hmoty.

  2. Brusinky a višně nakrájíme na drobné kousky a vmícháme je do rozpuštěné čokolády. Pokud chceme připravit opilé bonbony, můžeme sušené ovoce předem namočit na dvě hodiny do rumu či griotky.

  3. Směs nalijeme do formiček na pralinky a necháme v chladu ztuhnout, nejlépe přes noc. Poté vytlačíme z formiček.

  4. Skladujeme v chladu, ale raději ne v lednici, přílišným chladem se na povrchu vylučují očka kakaa a tuku a bonbony pak nevypadají hezky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!