Salát z cukrového hrášku a hub
Recepty, SalátySuroviny
- 200 g cukrového (nebo císařského) hrášku
- 200 g žampiónů nebo hřibovitých světlých hub (nejlépe hřib pravý)
- 40 g lískových oříšků
- Zálivka:
- 3 lžíce oleje z lískových oříšků
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce bílého vinného octa
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup Salát z cukrového hrášku a hub
Postup přípravy receptu
-
Oříšky opražte v předehřáté troubě, oloupejte slupku a nahrubo nasekejte.
Hrášek vložte do vroucí vody, vařte asi 3-4 minuty, sceďte a propláchněte studenou vodou. Lusky nakrájejte na poloviny nebo třetiny dle velikosti.
Prošlehejte suroviny na zálivku.
Houby očistěte (žampióny oloupejte) a nakrájejte na tenké plátky. Použijte výhradně mladé, tvrdé plodnice. Případně můžete očištěné houby spařit horkou vodou a nebo je nechte asi tak 20 min marinovat v zálivce. Ztratí tím ale chuť hub.
Hrášek, houby a oříšky promíchejte se zálivkou a podávejte.