Vepřové na špejli
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 vajíčko
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1-2 sušené feferonky (množství podle toho, jaké pálivé máme rádi)
- 1 lžíce sekané petrželky
- sůl
- pepř
Postup Vepřové na špejli
Postup přípravy receptu
-
Mäso zmiešame s vajíčkom, narezanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, rozdrvenými feferónkami, rascou, vňaťou, korením a soľou. Z masy robíme valčeky s priemerom cca 3 cm a dlhé asi 8 cm a napichujeme ich na drevené špilky (špejle).
Vyprážame na oleji zo všetkých strán. Podávame teplé so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom alebo studené s cibuľou, horčicou, chrenom a zeleninou.