Vepřové na špejli

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
1 vajíčko
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžička mletého kmínu
1-2 sušené feferonky (množství podle toho, jaké pálivé máme rádi)
1 lžíce sekané petrželky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mäso zmiešame s vajíčkom, narezanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, rozdrvenými feferónkami, rascou, vňaťou, korením a soľou. Z masy robíme valčeky s priemerom cca 3 cm a dlhé asi 8 cm a napichujeme ich na drevené špilky (špejle).

  2. Vyprážame na oleji zo všetkých strán. Podávame teplé so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom alebo studené s cibuľou, horčicou, chrenom a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!