Sekaná z mletého vepřového a uzeného bůčku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřového bůčku bez kosti
- 200 g uzeného bůčku
- 100 g anglické slaniny
- 100 g uzeného sýra
- 4 vejce
- 2 páry jemných párků
- sůl
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce obyčejné hořčice
- 2 lžičky uzené sladké papriky
- 1 smetanu na vaření
- 80 g kukuřičného škrobu
- 2 lžičky koření na mletá masa
Postup Sekaná z mletého vepřového a uzeného bůčku
Postup přípravy receptu
-
Oba bůčky s česnekem si umeleme, přidáme smetanu koření na mletá masa, sůl, kukuřičný škrob. Směs v míse řádně promícháme, přikryjeme alobalem a necháme přes noc v lednici uležet. Z vajec si připravíme omeletu.
Na navlhčené fólii vytvarujeme placku. Namažeme hořčicí, poklademe plátky slaniny, sýru, vaječnou omeletou, párkem. Takto naplněnou sekanou zavineme, dáme do pekáče.
Povrch sekané potřeme vodou a dáme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme asi 20 minut. Pak teplotu snížíme na 150°C a pečeme ještě asi jednu hodinu.
Sekaná by měla mít pěkně vypečenou a křupavou kůrku. Dobu pečení si každý ohlídá dle své trouby.