Ragú z mletého masa
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého hovězího
- 3 mrkve
- 2 petržele
- 1 celer
- 1 řapíkatý celer
- 2 cibule
- 4 dl červeného vína
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- 1 rajčatový protlak
- 2 bobkové listy
- olivový olej
- vývar
Postup Ragú z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno.
Do hrnce dáme pár kapek oleje a začneme restovat cibulku, až zesklovatí, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a osmažíme dorůžova. Poté přidáme protlak a restujeme ho, aby nebyl kyselý. Potom přijde na základ maso, které promícháme a necháme chvilku opékat. Pak přilijeme víno a přidáme veškeré koření. Víno necháme vyvařit a vše zalijeme vývarem.
Vaříme asi cca 1 hodinu a máme hotovo. Podáváme s těstovinami.