Ragú z mletého masa

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého hovězího
3 mrkve
2 petržele
1 celer
1 řapíkatý celer
2 cibule
4 dl červeného vína
sůl
čerstvě namletý pepř
1 rajčatový protlak
2 bobkové listy
olivový olej
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno.

  2. Do hrnce dáme pár kapek oleje a začneme restovat cibulku, až zesklovatí, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a osmažíme dorůžova. Poté přidáme protlak a restujeme ho, aby nebyl kyselý. Potom přijde na základ maso, které promícháme a necháme chvilku opékat. Pak přilijeme víno a přidáme veškeré koření. Víno necháme vyvařit a vše zalijeme vývarem.

  3. Vaříme asi cca 1 hodinu a máme hotovo. Podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!