Pikantní ragú z kuřecích jater

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kuřecích jater
150 g libovější anglické slaniny v celku
2 šalotky
2 zelené papriky
2 lžíce rajského protlaku
1-2 lžíce Harissy (ostrá zeleninová pomazánka)
čerstvé oregano
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Játra propláchneme a necháme okapat. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a játra zprudka orestujeme. Přidáme protlak, slaninu nakrájenou na kostky, jemně pokrájenou šalotku, osolíme a společně opékáme.

  2. Papriky nakrájíme na tenké proužky a vložíme krátce před koncem k játrům. Ochutíme podle chuti Harissou a společně ještě krátce povaříme. Na závěr promícháme s lístky oregana.

  3. Jako přílohu jsem zvolila polentu, ale hodila by se i bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!