Pikantní ragú z kuřecích jater
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g kuřecích jater
- 150 g libovější anglické slaniny v celku
- 2 šalotky
- 2 zelené papriky
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1-2 lžíce Harissy (ostrá zeleninová pomazánka)
- čerstvé oregano
- sůl
- olej
Postup Pikantní ragú z kuřecích jater
Postup přípravy receptu
-
Játra propláchneme a necháme okapat. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a játra zprudka orestujeme. Přidáme protlak, slaninu nakrájenou na kostky, jemně pokrájenou šalotku, osolíme a společně opékáme.
Papriky nakrájíme na tenké proužky a vložíme krátce před koncem k játrům. Ochutíme podle chuti Harissou a společně ještě krátce povaříme. Na závěr promícháme s lístky oregana.
Jako přílohu jsem zvolila polentu, ale hodila by se i bramborová kaše.