Zimní hrušky na víně
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 tvrdší hrušky
- citronová šťáva
- 1 šálek červeného vína
- 1/4 šálku krystalového cukru
- 1/4 šálku rozinek
- 1 lusk vanilky
- několik hřebíčků
- na ozdobu citronová kůra
- Případně:
- gorgonzola
- topinky - opečené plátky ciabatty
- máslo
- vlašské ořechy
- sůl
Postup Zimní hrušky na víně
Postup přípravy receptu
-
Hrušky oloupejte a postavte je špičkou nahoru do kastrůlku. Pokapejte citronem, přelijte vínem, posypte cukrem, přidejte rozinky a koření, zakryjte poklicí a duste asi 20 minut na mírném ohni, hrušky by neměly úplně změknout. V polovině doby hrušky položte a několikrát přelijte vytvořenou omáčkou.
Upravte na talířky, zalijte omáčkou a ozdobte spirálkami citronové kůry.
Úplná delikatesa vznikne, pokud k nim podáte gorgonzolu, opečené plátky chleba a lehce osolená, na másle opečená jádra vlašských ořechů.