Zimní hrušky na víně

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 tvrdší hrušky
citronová šťáva
1 šálek červeného vína
1/4 šálku krystalového cukru
1/4 šálku rozinek
1 lusk vanilky
několik hřebíčků
na ozdobu citronová kůra
Případně:
gorgonzola
topinky - opečené plátky ciabatty
máslo
vlašské ořechy
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupejte a postavte je špičkou nahoru do kastrůlku. Pokapejte citronem, přelijte vínem, posypte cukrem, přidejte rozinky a koření, zakryjte poklicí a duste asi 20 minut na mírném ohni, hrušky by neměly úplně změknout. V polovině doby hrušky položte a několikrát přelijte vytvořenou omáčkou.

  2. Upravte na talířky, zalijte omáčkou a ozdobte spirálkami citronové kůry.

  3. Úplná delikatesa vznikne, pokud k nim podáte gorgonzolu, opečené plátky chleba a lehce osolená, na másle opečená jádra vlašských ořechů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!