Losos s noky s bazalkovým pestem
Recepty, RybySuroviny
- losos
- balení bramborových noků (s vysokým podílem brambor), případně samozřejmě domácí
- bazalka
- parmezán
- česnek
- olivový olej
- trocha másla
- červená paprika
Postup Losos s noky s bazalkovým pestem
Postup přípravy receptu
-
Začala jsem bazalkovým pestem, které jsem udělala z bazalky, parmezánu, olivového oleje, česneku, soli a pepře. Na tyhle noky jsem ho udělala trochu řidší, než obvykle, aby noky hezky obalilo.
Lososa jsem opekla na pánvi na troše oleje a másla tak, aby byl na povrchu dozlatova opečený a uvnitř ještě mírně růžový. Stačí mu tak 3 minuty naprudko. Také jsem orestovala kousky červené papriky, která dodala svěžest.
Mezitím jsem uvařila a scedila noky. Je možné je ješte na másle orestovat dokřupava. Noky obalíme v bazalkovém pestu, přidáme restovanou papriku a opečeného lososa.