Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Recepty, LuštěninySuroviny
- 300 g bílých fazolí
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- vývar z kostí nebo kuřecí
- 140 g rajského protlaku
- 6 nožiček kvalitních tenkých párků
- lžička mleté papriky
- lžíce hl. mouky
- sůl
- pepř
- cukr
- olej
- 50 ml smetany na vaření, ale nemusí být
Postup Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Postup přípravy receptu
-
Fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den vodu slijeme a vyměníme za vývar. Fazole uvaříme do měkka.
Na oleji zpěníme cibuli s česnekem. Přidáme papriku, protlak a chvíli restujeme. Vsypeme lžíci mouky a po chvíli protlak zalijeme vývarem z fazolí.
Povaříme 8-10 minut. Přimícháme scezené fazole a nakrájený párek na kolečka. Společně prohřejeme. Dochutíme solí, pepřem a cukrem podle chuti.
Kdo chce, zjemní fazole smetanou, není to nutné. Podáváme nejlépe s domácím chlebem.