Pomalené vepřové na květáku a mrkvičce
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 1 kg krkovice
- 1 malá hlavička květáku
- 3 mrkve
- 150 g prorostlého bůčku
- 2 střední cibule
- špetka barevného pepře
- špetka drceného kmínu
- špetka soli
- špetka muškátového květu
- špetka Andělského koření (nebo dle vlastní volby)
- špetka sušeného libečku
- špetka dobromysli (není nutné)
Postup Pomalené vepřové na květáku a mrkvičce
Postup přípravy receptu
-
Bůček nakrájíme na kostky. Očištěnou mrkev na menší špalíčky, květák rozdělíme na větší kousky a cibuli na měsíčky. Bůček smícháme se zeleninou, opatrně osolíme a okořeníme pepřem a muškátovým květem.
Krkovičku zlehka osolíme, posypeme drceným kmínem a Andělským kořením.
Na dno nádoby rozprostřeme zeleninu s bůčkem a doprostřed posadíme krkovičku
Pomalíme na druhý (vysoký) stupeň 3 a půl hodiny.
Maso a zeleninka krásně pustěj šťávičku, chutě jsou dokonale propopjené.