Pomalené vepřové na květáku a mrkvičce

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

1 kg krkovice
1 malá hlavička květáku
3 mrkve
150 g prorostlého bůčku
2 střední cibule
špetka barevného pepře
špetka drceného kmínu
špetka soli
špetka muškátového květu
špetka Andělského koření (nebo dle vlastní volby)
špetka sušeného libečku
špetka dobromysli (není nutné)

Postup přípravy receptu

  1. Bůček nakrájíme na kostky. Očištěnou mrkev na menší špalíčky, květák rozdělíme na větší kousky a cibuli na měsíčky. Bůček smícháme se zeleninou, opatrně osolíme a okořeníme pepřem a muškátovým květem.

  2. Krkovičku zlehka osolíme, posypeme drceným kmínem a Andělským kořením.

  3. Na dno nádoby rozprostřeme zeleninu s bůčkem a doprostřed posadíme krkovičku

  4. Pomalíme na druhý (vysoký) stupeň 3 a půl hodiny.

  5. Maso a zeleninka krásně pustěj šťávičku, chutě jsou dokonale propopjené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!